Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

INDI010 - Visites presencials en la fase aguda del tractament de la depressió



Visites presencials en la fase aguda del tractament de la depressió
Promoure un seguiment sistemàtic dels pacient amb depressió.

L’evolució de la depressió i la resposta al tractament antidepressiu te una gran variabilitat individual i es recomana un seguiment periòdic sistemàtic en tot pacient amb depressió per avaluar la resposta al tractament (i eventualment fer els ajustos necessaris en el tractament si la resposta és insatisfactòria) així com per avaluar la tolerabilitat del tractament i l’adherència.

El pacient realitza almenys tres visites en les primeres 12 setmanes des del diagnòstic amb equip de primària (metge o infermera).

Percentatge de pacients amb depressió a qui se’ls prescriu un antidepressiu i que tenen almenys 3 visites de seguiment del metge de família o la infermera.

Equip
Professional
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Pacients del denominador en que consten al menys 3 visites sumades: del metge de família (presencial 9C o 9R o telefònica 9T) o infermera (presencial 9C o 9R o telefònica 9T) en les 12 setmanes següents a l’inici del tractament.

Pacients amb un nou tractament antidepressiu i amb diagnòstic actiu de depressió. Es considera nou tractament si no hi ha cap prescripció en els 3 mesos previs.

Trastorn psicòtic, trastorn bipolar, trastorn per consum de drogues o alcohol (excepte tabac), trastorn cognitiu, retard mental, depressió post-part (puerperal), i pacients inclosos en ATDOM.

No tindria en compte si la visita està lligada o no al diagnòstic.

 

ECAP
Enric Aragonès
SISAP


Històric de modificacions