Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

INDI003 - Avaluació de risc de suïcidi



Avaluació de risc de suïcidi
Promoure l’avaluació sistemàtica del risc de suïcidi en tots els pacients amb depressió.

L’avaluació basal inclou la utilització del mòdul d'avaluació específica de risc de suïcidi (MINI-interview) en la població diana.

La depressió és un dels principals factors associats a les conductes suïcides. En general es recomana una avaluació sistemàtica del risc de suïcidi en tot pacient amb depressió per manejar adequadament aquest risc. La @GPC de la depressió a l’eCAP inclou l’escala MINI de valoració del risc de suïcidi. 

Percentatge de pacients amb un nou episodi depressiu que se’ls ha passat el qüestionari de risc de suïcidi.

Equip
Professional
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Pacients del denominador en que s’ha usat el qüestionari de risc de suïcidi de la @GPC 3 mesos abans i 6 després del inici.

Nombre pacients amb nous diagnòstics en els últims 12 mesos de depressió o episodi de tractament antidepressiu.

Trastorn psicòtic, trastorn bipolar, trastorn per consum de drogues o alcohol (excepte tabac), trastorn cognitiu, retard mental, depressió post-part (puerperal), i pacients inclosos en ATDOM o institucionalitzats.

Grupo de trabajo de la Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Agencia de Evaluación de Tecnologías Sanitarias de Galicia (avalia-t); 2014. Guías de Práctica Clínica en el SNS: Avalia-t 2013/06.

Cap. 10. Estrategias diagnósticas y terapéuticas. [on es recomana investigar sistemàticament el risc de suïcidi en l’avaluació inicial del pacient diagnosticat de depressió]

 

ECAP
Enric Aragonès
SISAP


Històric de modificacions