Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

INDI009 - Visita presencial en el seguiment al mes de l’inici del tractament de la depressió



Visita presencial en el seguiment al mes de l’inici del tractament de la depressió
Aquest indicador permet monitoritzar el seguiment precoç del tractament amb antidepressius.

És freqüent l’abandonament precoç del tractament amb antidepressius per part dels pacients, de vegades per la manca de percepció d’eficàcia (la resposta sol ser retardada) o pels efectes adversos. Per avaluar la tolerabilitat del tractament instaurat i per afavorir l’adherència al tractament es recomana fer un contacte precoç de seguiment d'aquests. 

El pacient realitza al menys una visita de seguiment (presencial) en el mes posterior a la instauració d’un tractament antidepressiu

Percentatge de pacients amb depressió que inicien un tractament antidepressiu i tenen una visita presencial del metge de família.

Equip
Professional
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Pacients del denominador en que consta al menys una visita del metge de família (presencial 9C o 9R) en el mes següent de l’inici del tractament.

Pacients amb un nou tractament antidepressiu i amb diagnòstic actiu de depressió. Es considera nou tractament si no hi ha cap prescripció en els 3 mesos previs.

Trastorn psicòtic, trastorn bipolar, trastorn per consum de drogues o alcohol (excepte tabac), trastorn cognitiu, retard mental, depressió post-part (puerperal), i pacients inclosos en ATDOM.

Grupo de trabajo de la Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Agencia de Evaluación de Tecnologías Sanitarias de Galicia (avalia-t); 2014. Guías de Práctica Clínica en el SNS: Avalia-t 2013/06.

Cap 10. Estrategias diagnósticas y terapéuticas [on s’estableix la recomanació d’almenys un contacte precoç després d’haver instaurat el tractament: 15 dies en depressió lleu o moderada, 8 dies en depressió severa]

Cap 11. Indicadores de calidad. [on s’inclou aquest indicador formulat amb un període de 30 dies]

 

ECAP
Enric Aragonès
SISAP


Històric de modificacions