Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

INDI001 - Precisió del diagnòstic de depressió



Precisió del diagnòstic de depressió
L’objectiu d’aquest indicador és promoure la precisió en els diagnòstics de depressió com a element indispensable per a un correcte abordatge terapèutic.

El diagnòstic de depressió en la població diana ha d’incloure l’especificació de gravetat de l’episodi depressiu (lleu, moderat, greu, o actualment en remissió).

Per un adequat abordatge clínic de la depressió a més de diagnosticar la presència del trastorn depressiu cal una acurada avaluació del quadre clínic. Un dels paràmetres d’aquesta avaluació clínica que és rellevant per establir un pla de tractament idoni és la gravetat de l’episodi depressiu. 

Percentatge de pacients diagnosticats de depressió episodi únic l’últim any que tenen un diagnòstic específic.

Equip
Professional
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Nombre de nous diagnòstics d'espisodi depressiu dels últims 12 mesos amb especificació de gravetat.

Nombre de nous diagnòstics d’episodi depressiu en els últims 12 mesos.

Trastorn psicòtic, trastorn bipolar, trastorn per consum de drogues o alcohol (excepte tabac), trastorn cognitiu, retard mental, depressió post-part (puerperal), i pacients inclosos en ATDOM o institucionalitzats.

Grupo de trabajo de la Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Guía de Práctica Clínica sobre el Manejo de la Depresión en el Adulto. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Agencia de Evaluación de Tecnologías Sanitarias de Galicia (avalia-t); 2014. Guías de Práctica Clínica en el SNS: Avalia-t 2013/06.

Cap. 6. Evaluación y cribado de la depresión. Apartado 6.1. Evaluación de la depresión. [on s’estableix la recomanació d’avaluar diverses àrees de l’episodi depressiu, entre elles la severitat simptomàtica]

Cap. 10. Estrategias diagnósticas y terapéuticas. [on es proposa el disseny del pla de tractament inicial de l’episodi depressiu en funció de la estratificació de la seva severitat simptomàtica: lleu, moderat, greu]

ECAP
Enric Aragonès
SISAP


Històric de modificacions