Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

EQA3209 - Risc TE anual en FA amb baix-moderat risc previ



Càlcul del risc tromboembòlic anual en pacients amb fibril·lació auricular (FA) i baix-moderat risc tromboembòlic (TE) previ.
Avaluar el risc TE (escala CHA2DS2-VASC) anualment en els pacients amb antecedents de FA i un risc previ baix-moderat, per tal d'estratificar el risc d'ictus i adequar la indicació del tractament anticoagulant.

En els pacients amb FA paroxística, persistent o permanent es recomana l'avaluació del risc TE mitjançant l'escala CHA2DS2-VASc per a estratificar el risc d'ictus i valorar la indicació de tractament anticoagulant per a la prevenció d'esdeveniments TE. Aquest risc cal ser revisat periòdicament per a valorar la indicació del tractament anticoagulant, a no ser que el pacient presenti un risc moderat-alt previ i estigui en tractament anticoagulant. 

Percentatge de pacients amb diagnòstic actiu de fibril·lació auricular (FA) i risc tromboembòlic previ baix/moderat en els que s'ha estratificat el risc TE amb l'escala CHA2DS2-VASc en el darrer any.

EAP
Medicina de familia
Infermeria
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Població assignada i atesa, entre 15 i 90 anys, amb diagnòstic actiu de FA i risc tromboembòlic (TE) previ baix/moderat en els que s'ha estratificat el risc TE amb l'escala CHA2DS2-VASc en els darrers 15 mesos.

Població assignada i atesa, entre 15 i 90 anys, amb diagnòstic actiu de FA i risc tromboembòlic previ baix/moderat.

Pacients amb un nou diagnòstics de FA durant l'any d'avaluació.

Pacients en tractament amb anticoagulants orals.

Pacients amb la darrera puntuació registrada en l'escala CHA2DS2-VASc amb valor ≥ 2 en homes i ≥ 3 en dones.

ECAP
SISAP
SISAP


Històric de modificacions