Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

EQA3218 - Antiagregants mal indicats davant nou diagnòstic de FA



Prescripció de nou tractament antiagregant en monoteràpia en pacients amb un nou diagnòstic de fibril·lació auricular (FA) i baix risc tromboembòlic
Evitar l'inici de tractament en monoteràpia amb antiagregants com a tractament preventiu d'esdeveniments tromboembòlics en aquells pacients amb un nou diagnòstic de FA i baix risc tromboembòlic.

En el tractament dels pacients amb FA, no es recomana l'administració d'àcid acetil salicílic per a la prevenció de l'ictus, independentment del risc tromboembòlic del pacient (IIIA). Tampoc es recomana l'associació d'AAS i antitrombòtics, a excepció d'aquells casos en què existeix una indicació específica per a l'antiagregació.

Tot i que la recomanació de "no fer" és per a tots els casos de FA, independentment del risc tromboembòlic, per a l'indicador focalitzem en nous diagnòstics i en aquells pacients amb un risc baix.

Percentatge de pacients amb un nou diagnòstic de fibril·lació auricular (FA) i baix risc tromboembòlic que porten un tractament incident amb antiagregants mal indicat. [1]

EAP
Medicina de familia
Infermeria
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Població assignada i atesa major de 14 anys, amb nou diagnòstic de FA durant l'any d'avaluació i baix risc tromboembòlic en què s'ha iniciat tractament antiagregant en l'últim any, i que en el tall actual continuen prenent el tractament antiagregant.

Població assignada i atesa major de 14 anys, amb nou diagnòstic de FA durant l'any d'avaluació i baix risc tromboembòlic.

Cardiopatia isquèmica

Ictus isquèmic

Claudicació intermitent

Prevenció secundària cardiovascular

Es considera un pacient amb FA i baix risc tromboembòlic, en cas de presentar una puntuació en l'escala CHA2DS2-VASc de 0 (homes i dones) o 1 (dones).

ECAP
SISAP
SISAP
1 Kirchhof P, Benussi S, Kotecha D et al. 2016 ESC Guidelines for the management of atrial fibrillation developed in collaboration with EACTS.


Històric de modificacions