Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

EQA3115 - Control excessiu HbA1C en majors 80a



Pacients majors de 80 anys en tractament farmacològic amb un control excessiu de la HbA1C
Valorar l'adequació del tractament actual amb antidiabètics no insulínics i/o insulina en gent gran amb molt bon control de la DM2, per tal de minimitzar el risc d'hipoglucèmies i els riscos associats a la polimedicació. Identificar els pacients de risc més elevat d’hipoglucèmia en els que cal reavaluar els objectius terapèutics i reduir la intensitat del tractament (o inclús suspendre’l)

L’excès de control de la DM2 en pacients d’edat té més risc (hipoglicèmies, a més de medicalització) que beneficis. Es fixa el dintell de 7% del valor de la HbA1C per tal de que l’indicador sols detecti aquells pacients amb més risc d’efectes adversos per la medicació.

Percentatge de persones majors de 80 anys amb control excessiu de la seva diabetis mellitus tipus 2 (HbA1C inferior a 7%) amb fàrmacs. [1], [2]

EAP
Medicina de familia
Infermeria
Edat (grups de 5 anys)
Població (atesa, assignada, institucionalitzada, no institucionalitzada)
Sexe (home, dona)
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Persones incloses en el denominador amb HbA1C inferior a 7%

Població atesa assignada major de 80 anys amb diagnòstic de Diabetis mellitus tipus 2 i amb prescripció activa Antidiabètics no insulínics i/o Insulina

ECAP
SISAP
SISAP
1 Grupo de trabajo de la semFYC para el proyecto Recomendaciones «NO HACER» Recomendaciones de No Hacer. 2ª parte
2 Lipska KJ, Ross JS, Miao Y, Shah ND, Lee SJ, Steinman MA Potential overtreatment of diabetes mellitus in older adults with tight glycemic control.


Històric de modificacions