Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

EQA9221 - Cribratge Clamidia en gestants



Cribatge de clamidia i gonococ en gestants menors de 25 anys
Detectar de forma precoç aquelles pacients embarassades amb infecció activa de clamídia i/o gonococ

Alta prevalença d'infecció per  Clamidia i/o Gonococ, sobretot  en menors de 25 anys, que s'associen a riscos obstètrics, ginecològics i neonatals  (part prematur, corioamnionitis, infeccions postpart i oftalmia neonatal) Aquest cribratge és sobretot important en les adolescents, en les que el risc d'infecció és més elevat, per raons de tipus anatòmic, fisiològic, immunològic i conductual.

Hi ha alt grau d'evidència (grau de recomanació A) sobre els beneficis que comporta la realització del cribratge de clamídia i gonococ, aquest cribratge està inclòs dins del protocol de seguiment de l'embaràs 2018.

Percentatge de dones embarassades de fins a 25 anys, en els últims 12 mesos, ateses pel servei ASSIR, en els que consta un cultiu de clamídia i gonococ, durant l'embaràs en curs i abans del part. 

Profesional
Llevadora
Ginecologia
ASSIR
Edat (grups de 5 anys)
Població (atesa, assignada, institucionalitzada, no institucionalitzada)
Sexe (home, dona)
Els últims 12 mesos

(Numerador / Denominador) * 100

Pacients  ateses per ASSIR en els últims 12 mesos, de fins a 25 anys, (25 anys complets el dia de la primera visita embaràs) i  amb diagnòstic d’embaràs actiu en aquest periode que se'ls ha realitzat el cribratge de clamídia i gonococ abans del part.

Total de pacients ateses en el servei ASSIR, amb diagnòstic d’embaràs actiu en els últims 12 mesos, i de fins a 25 anys (25 anys complets el dia de la primera visita embaràs)

Avortaments 

Dones que no acudeixen a les visites

Dones amb embaràs de risc

ECAP
SISAP
SISAP


Històric de modificacions