Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

EQA1008 - Centor modificat en els nens amb faringoamigdalitis



Registre dels criteris de Centor modificats en els nens diagnosticats de faringoamigdalitis.
Promoure l'ús d'escales de simptomes clínics per determinar els nens susceptibles de realitzar altres proves diagnòstiques.

Les proves de diagnòstic ràpid d'estreptococ, d'utilitat per decidir quins nens amb faringoamigdalitis són tributaris de tractament antibiòtic, tenen més rendiment com més alta és la probabilitat d'infecció bacteriana. Per determinar quins són aquests nens, les esclaes de símptomes, tals com la de Centor modificat, són de gran utilitat (grau de recomanació A).

Percentatge de nens entre 3 i 14 anys, diagnosticats de faringitis/amigdalitis en els últims 12 mesos, en què consta el registre dels criteris de Centor modificats entre 2 dies abans del diagnòstic i 2 dies després.

EAP
Pediatria
Edat (grups de 5 anys)
Població (atesa, assignada, institucionalitzada, no institucionalitzada)
Sexe (home, dona)
Els últims 12 mesos

((Numerador / Denominador) *detecció )* 100

Persones incloses al denominador en què consta el registre dels criteris de Centor modificats entre 2 dies abans i 2 dies després del diagnòstic. 

Població atesa assignada  entre 3-14 anys d'edat amb diagnòstic de faringitis/amigdalitis en els últims 12 mesos.

[1]

 [2]

 [3]

ECAP (SISAP)
SISAP
SISAP

Simbologia:

"[aaaa]" representa l'any amb 4 xifres.

"[aa]" representa les 2 últimes xifres de l'any.

"[mm]" representa el mes en 2 xifres.

"#99" engloba tots els símbols de la jerarquia, des de l'arrel fins a les fulles, tots inclosos.

"###" engloba només els símbols fulla de la jerarquia.

 

 

1 García Vera C, Cemeli Cano M, Peralta Rufas EM, Romeo Lázaro E, Pina Gadea MB Test Rápido de detección de antígeno estreptocócico en faringoamigdalitis: impacto sobre el uso de antibióticos
2 García Vera C. Grupo de Patología Infecciosa de la Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria UTILIDAD DEL TEST RÁPIDO DE DETECCIÓN DE ANTÍGENO ESTREPTOCÓCICO (TRDA) EN EL ABORDAJE DE LA FARINGOAMIGDALITIS AGUDA EN PEDIATRÍA.
3 R. Piñeiro Péreza, F. Hijano Banderab, F. Álvez Gonzáleza, A. Fernández Landalucec, JC. Silva Ricod, C. Pérez Cánovasc, C. Calvo Reya y M.J. Cilleruelo Ortega Documento de consenso sobre el diagnóstico y tratamiento de la faringoamigdalitis aguda


Històric de modificacions