Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

AGQIND11 - SP08 Existència d'una verificació dels aparells tecnoassintencials (%)



SP08 Existència d'una verificació dels aparells tecnoassintencials (%)

Verificació: la verificació d'un equip de medició es la determinació per mitjà de proves qualitatives i quantitatives que l'equip de medició compleix amb les especificacions establertes per les regulacions legals corresponents. De forma general, quan parlem de verificació d'un equip de medició hem d'entendre que com a resultat d'un procés de comparació respecte un patró, d'acord a un procediment documental, es determina si les característiques metrològiques de l'equip satisfan les establertes per una especificació.

Cal disposar d'un certificat de verificació el contingut del qual pot limitar-se a la aptitud o no del equip de medició per a l'ús com a resultat de l'avaluació de la conformitat respecte a les especificacions metrològiques.

Els aparells tecnoassintencials que requereix verificació segons criteris ECRI considerats per a l'avaluació són:

  • Pulsioxímetres
  • Monitors PNI (pressió arterial no invasiva)
  • Monitors SO2
  • Esfigmomanòmetres
  • Desfibril·ladors
  • Electrocardiògrafs
  • Espiròmetres
  • Electrobisturís/coaguladors

Es consideren per a l'avaluació els aparells tecnoassistencials esmentats que durant el període 1/01/2017-31/12/2017 requereixen verificació segons criteris ECRI.

Per realitzar l'avaluació de compliment d'indicador es recomana auditar el 10% de fitxes de cada tipus d'aparells tecnoassistencials considerats per a l'avaluació.

Tipus: Resultat

EAP
Anual

Nombre d'aparells tecnoassistencials que requereixen verificació segons criteris ECRI x 100/Nombre total d'aparells tecnoassistencials que requereixen verificació segons criteris ECRI

Nombre d'aparells tecnoassistencials que requereixin verificació segons criteris ECRI x 100

Nombre total d'aparells tecnoassistencials que requereixin verificació segons criteris ECRI

No es contemplen exclusions.

Certificats de verificació dels aparells tecnoassistencials del centre
Equip directiu de l'equip o Referent territorial de qualitat i seguretat a nivell gerencial o Referent de qualitat i seguretat a l'equip o Responsable de farmàcia


Històric de modificacions