Institut Català de la Salut Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FARMIND - EQPF Grupal



EQPF Grupal

L’Estàndard de qualitat de prescripció farmacèutica (EQPF) consta d’una bateria d’indicadors elaborats d’acord amb l’evidència científica per a equips multidisciplinaris amb l’objectiu de fomentar l’ús dels fàrmacs més cost-efectius i reduir la variabilitat en l’abordatge terapèutic de les patologies més prevalents a l’atenció primària.

L’EQPF s’elabora en tres versions: grupal pel equip d’atenció primària, individal de medicina familiar i comunitària i individual de pediatria. En tots els casos consta de dos apartats que aborden criteris de qualitat molt generals, com són l’ús de nous medicaments, i d’altres més específics, lligats en aquest últim cas a la selecció i priorització de medicaments en determinades patologies.

Cada apartat conté indicadors indirectes obtinguts a partir de la informació que proporciona el procés de facturació de receptes dels fàrmacs dispensats a càrrec del CatSalut, a les oficines de farmàcia de Catalunya.

Per a cada indicador es marca una meta numèrica calculada a partir dels valors dels/de les professionals millor posicionats/ades, el compliment de la qual es puntua i pondera segons la rellevància de l’objectiu establert i de la dificultat per assolir‐lo. A partir de la suma dels punts obtinguts en cada apartat, és possible mesurar l’EQPF amb un índex sintètic, el valor del qual oscil·la de 0 a 130 per als equips d’atenció primària, de 0 a 100 pels especialistes en medicina familiar i comunitària i de 0 a 10 per a pediatria.

EAP
SAP
ÀMBIT
ICS
Mensual
Facturació de farmàcia (CatSalut)
SISAP

Simbologia:

"[aaaa]" representa l'any amb 4 xifres.

"[aa]" representa les 2 últimes xifres de l'any.

"[mm]" representa el mes en 2 xifres.

"#99" engloba tots els símbols de la jerarquia, des de l'arrel fins a les fulles, tots inclosos.

"###" engloba només els símbols fulla de la jerarquia.

 

DESCRIPCIÓCUENTASPERIODOSCENTROSANALISISTIPODETALLESCONTROLS
Resultat dels subindicadors i del sintètic dels equips (EAP) FARMIND#99 A[aa][mm] AMBITOS#99 AGRESULT NOCAT NOIMP DIM6SET
Assoliment dels subindicadors i del sintètic dels equips (EAP) FARMIND#99 A[aa][mm] AMBITOS#99 AGASSOL NOCAT NOIMP DIM6SET
Metes mínima i màxima de l'indicador sintètic (només EAP) FARMIND DEF[aaaa] NOENT

AGMMIN

AGMMAX

NOCAT NOIMP DIM6SET


Històric de modificacions