Carregant...

El programa organitza sessions dirigides als professionals de la salut que intervenen en la prescripció, la dispensació, el seguiment i consell de medicaments als ciutadans, oferint temes sobre actualització farmacoterapèutica de patologies prevalents a l'atenció primària (AP), l'ús racional del medicament orientat a la cronicitat, i la seguretat en l'ús dels medicaments, seguint les línies estratègiques del Pla de salut i del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Les sessions seran acreditades pel Consell Català de Formació Continuada de Professions Sanitàries.

A qui va adreçat?

Als professionals de la salut (metges, infermers, farmacòlegs i farmacèutics) dels equips d'atenció primària (EAP), als farmacèutics de les oficines de farmàcia, i aquest any, com a novetat, també als centres sòciosanitaris, de tot el territori català.

Quins són els docents?
Professionals de l'AP, membres dels grups de treball de la CAMFiC, farmacòlegs, farmacèutics i/o altres professionals sanitaris de diferents àmbits experts en el tema.

Les sessions Online: com, quan i on?
Es realitzaran videoconferències des de la seu de la CAMFiC els dimecres de 14:00h a 15:15h (1 hora de sessió i 15 min de preguntes en directe).

Oferim 7 temes, que es realitzaran entre el 18 d’abril i el 11 de juliol de 2018, i a partir de setembre 2018 estaran disponibles 9 temes de continuitat de l’edició del 2017 actualitzats i reacreditats.

  • Trastorns del comportament i antipsicòtics
  • Control de símptomes al pacient crònic complex i en final de la vida
  • Tractament farmacològic en pacients fràgils polimedicats
  • Abordatge de la demència a l’Atenció Primària
  • Ús de fàrmacs en pacients amb malaltia renal
  • Malalties infeccioses respiratòries altes i baixes
  • Urgències mèdiques: cardiològiques, pneumològiques i neurològiques
  • Nous medicaments en el tractament de la Diabetis Mellitus tipus 2
  • Tractament del dolor

Visualització en directe


Només disponible per les sessions de migdia dels EAP i dels centres sòciosanitaris, i també per les oficines de farmàcia.

La connexió només la podrà sol·licitar el responsable de formació, de farmàcia i/o directius dels EAP o territoris, i dels centres sòciosanitaris, així com els farmacèutics comunitaris.

Es podran realitzar consultes en directe al final de la sessió, tindreu el material docent a la vostra disposició, i també la possibilitat de realitzar consultes en diferit al docent.

Per obtenir l’acreditació us haureu d’inscriure al curs en diferit i realitzar l’examen on line (5 preguntes tipus test) i superar-lo.


Inscriu-te

Visualització en diferit


Es podran visualitzar de forma individual o grupal després de l’emissió en directe i fins al 2 de setembre de 2019.

Per obtenir l’acreditació, cal fer la inscripció individual, i realitzar l’examen on line (5 preguntes tipus test) i superar-lo.

A més, tindreu el material docent a la vostra disposició, i la possibilitat de realitzar consultes en diferit al docent.


Inscriu-te

Formació online


Les sessions presencials: com, quan i on?


Formació de formadors


Formació presencial dirigida a un grup d’alumnes que es comprometen a replicar la sessió als seus respectius centres en els següents 6 mesos ( a les que també es convidarà als farmacèutics de les oficines de farmàcia).

Es realitzaran sessions:

- 2 temes: MPOC (tractament i ús de dispositius d’inhalació) i Anticoagulació
- 5 zones territorials : Lleida, Tarragona, Catalunya Central, Girona i Barcelona
- Període: setembre – març 2019

- Formació de formadors: Malaltia pulmonar obstructiva crònica (Programa)
   Catalunya Central - 11/10/18
   Girona - 18/10/18
   Tarragona 23/10/18
   Barcelona - 14/02/19 (matí - tarda)
   Lleida - 14/03/19
- Formació de formadors: Anticoagulants orals en fibril·lació auricular (Programa)
   Barcelona - 23/10/18 (matí - tarda)
   Catalunya Central - 19/02/19
   Lleida - 26/02/19
   Girona - 07/03/19
   Tarragona - 12/03/19

Les inscripcions les gestionarà CAMFIC directament amb els responsables de formació/farmàcia dels territoris i els col·legis oficials de farmacèutics.

L’assistència permet obtenir l’acreditació de la formació. Els professionals que repliquin la sessió rebran el material i el certificat corresponent com a docent.

Dates i horari de les sessions