Carregant...
IMPORTANT

Per motius aliens a la nostra voluntat ens veiem obligats a posposar les activitats d’aquest programa formatiu, restant pendents d'una nova data, que et comunicarem tan aviat com sigui possible.
Lamentem les molèsties que aquest ajornament et pugui ocasionar


El programa organitza sessions dirigides als professionals de la salut que intervenen en la prescripció, la dispensació, el seguiment i consell de medicaments als ciutadans, oferint temes sobre actualització farmacoterapèutica de patologies prevalents a l'atenció primària (AP), l'ús racional del medicament orientat a la cronicitat, i la seguretat en l'ús dels medicaments, seguint les línies estratègiques del Pla de salut i del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Les sessions seran acreditades pel Consell Català de Formació Continuada de Professions Sanitàries.

A qui va adreçat?

Als professionals de la salut (metges, infermers, farmacòlegs i farmacèutics) dels equips d'atenció primària (EAP), als farmacèutics de les oficines de farmàcia, i aquest any, com a novetat, també als centres sòciosanitaris, de tot el territori català.

Quins són els docents?
Professionals de l'AP, membres dels grups de treball de la CAMFiC, farmacòlegs, farmacèutics i/o altres professionals sanitaris de diferents àmbits experts en el tema.

Les sessions Online: com, quan i on?
Es realitzaran videoconferències des de la seu de la CAMFiC els dimecres de 14:00h a 15:15h (1 hora de sessió i 15 min de preguntes en directe).

Oferim 7 temes, que es realitzaran entre el 18 d’abril i el 11 de juliol de 2018, i a partir de setembre 2018 estaran disponibles 9 temes de continuitat de l’edició del 2017 actualitzats i reacreditats.

  • Trastorns del comportament i antipsicòtics
  • Control de símptomes al pacient crònic complex i en final de la vida
  • Tractament farmacològic en pacients fràgils polimedicats
  • Abordatge de la demència a l’Atenció Primària
  • Ús de fàrmacs en pacients amb malaltia renal
  • Malalties infeccioses respiratòries altes i baixes
  • Urgències mèdiques: cardiològiques, pneumològiques i neurològiques
  • Nous medicaments en el tractament de la Diabetis Mellitus tipus 2
  • Tractament del dolor

Visualització en directe


Només disponible per les sessions de migdia dels EAP i dels centres sòciosanitaris, i també per les oficines de farmàcia.

La connexió només la podrà sol·licitar el responsable de formació, de farmàcia i/o directius dels EAP o territoris, i dels centres sòciosanitaris, així com els farmacèutics comunitaris.

Es podran realitzar consultes en directe al final de la sessió, tindreu el material docent a la vostra disposició, i també la possibilitat de realitzar consultes en diferit al docent.

Per obtenir l’acreditació us haureu d’inscriure al curs en diferit i realitzar l’examen on line (5 preguntes tipus test) i superar-lo.


Inscriu-te

Visualització en diferit


Es podran visualitzar de forma individual o grupal després de l’emissió en directe i fins al 15 de gener de 2019.

Per obtenir l’acreditació, cal fer la inscripció individual, i realitzar l’examen on line (5 preguntes tipus test) i superar-lo.

A més, tindreu el material docent a la vostra disposició, i la possibilitat de realitzar consultes en diferit al docent.


Inscriu-te

Formació online


Les sessions presencials: com, quan i on?


Formació de formadors


Formació presencial dirigida a un grup d’alumnes que es comprometen a replicar la sessió als seus respectius centres en els següents 6 mesos ( a les que també es convidarà als farmacèutics de les oficines de farmàcia).

Es realitzaran sessions:

- 2 temes: MPOC (tractament i ús de dispositius d’inhalació) i Anticoagulació
- 5 zones territorials : Lleida, Tarragona, Catalunya Central, Girona i Barcelona
- Període: setembre – desembre 2018

- Formació de formadors: Malaltia pulmonar obstructiva crònica (Programa)
   Catalunya Central - 11/10/18
   Girona - 18/10/18
   Barcelona - 20/11/18 (matí - tarda)
   Tarragona 23/10/18
   Lleida - 25/10/18
- Formació de formadors: Anticoagulants orals en fibril·lació auricular (Programa)
   Barcelona - 23/10/18 (matí - tarda)
   Lleida - 30/10/18
   Tarragona - 06/11/18
   Girona - 08/11/18
   Catalunya Central - 13/11/18

Les inscripcions les gestionarà CAMFIC directament amb els responsables de formació/farmàcia dels territoris i els col·legis oficials de farmacèutics.

L’assistència permet obtenir l’acreditació de la formació. Els professionals que repliquin la sessió rebran el material i el certificat corresponent com a docent.

Dates i horari de les sessions