Dóna't d'alta
Juliol de 2009 [nº 138]
 
Si tens problemes per visualitzar El Capçalera fes clic aquí [+]
 
 Destaquem

10 al 21 d’agost de 2009


Prova de Certificació de la Competència Clínica Professional mitjançant la metodologia de l'Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada.
Els dies 14 i 21 de novembre.


Preinscripció:
de l'1 al 24 de juliol de 2009.


CAT-PIUFET. Màster d'intervenció en tabaquisme. És un nou projecte liderat per la Universitat de Cantàbria, Fundació d’Atenció Primària de la CAMFiC, el Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Departament de Salut, que pretén millorar la formació dels professionals del tabaquisme.


La Fundació Vicente Ferrer ha estat la guanyadora del concurs d'adjudicació del 0,7% dels ingressos de la CAMFiC/FAP corresponent a l'exercici 2008, amb un projecte de formació de 46 treballadores en salut comunitària.
- Projecte: Una xarxa sanitària a l'abast de tothom


La Vocalia de Residents ha organitzat aquest any en primícia l’acomiadament dels R4 excol·laboradors de la Vocalia de Residents de la CAMFiC, que han rebut un diploma que acredita la seva col·laboració....


Jornades CAMFiC



Presentacions de la IX Jornada d'Actualització en Terapèutica que es va celebrar a Barcelona:
- La recepta electrònica
- Tractament dual amb antiagregants
- Actualització en teràpia anticoagulant


semfyc congres 09 XXIX Congreso semFYC.
Barcelona, 25, 26 y 27 de noviembre de 2009
Palacio de Congresos de Barcelona

Vegeu vídeo de presentació
II Congreso semFYC Second Life. Segona edició del Congrés en l'entorn Second Life. Termini de presentació de comunicacions: 30 de juny de 2009.


Grups de treball


Guia de referència per a l’aplicació de les vacunes a l’adult 2009.
Document en PDF - Desplegable


Grup d'Osteoporosi. Guia práctica para la prevención y tratamiento de la osteoporosis inducida por glucocorticoides.


Recerca

Premi Acadèmia/CAMFiC 2009 a la millor iniciativa de millora dels serveis sanitaris en atenció primària:

Implantació de la càmera de retinografia no midriàtica en el cribatge de la retinopatia en pacients diabètics en un Servei d’Atenció Primària.


Convocatoria 2009 Premios MEDES: A la Mejor Iniciativa Editorial, A la Mejor Publicación de Investigación Original, A la Mejor Publicación de Investigación Secundaria o de Síntesis de Conocimiento.
Termini de presentació de propostes: 30 de setembre

Formació
CURSOS DE l'AULA
A partir del setembre trobareu al Llibret de l'Aula les noves activitats del curs 2009-2010.
Projecte de Formació: La pràctica clínica diària i l'ús racional dels fàrmacs.

Es tracta d’un Pla de Formació Continuada en l’ús racional dels medicaments, resultat d'un conveni de col·laboració entre el Departament de Salut i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). El seu objectiu és potenciar la formació en matèria farmacoterapèutica a l'Atenció Primària (AP).
Proposta de temes que s'ofereixen
3ª Edició Curs e-learning d’electrocardiografia
Inici del curs: 19 d'octubre de 2009
Català - Castellà
Inscriu-te

 


Agenda

 15th Wonca Europe Conference.

Del 16 al 19 de setembre a Basel (Suïssa).


7a Jornada d'Àrees Bàsiques a Girona. La "urgència" en Atenció Primària: Sanitat o "consum". El 24 d'octubre de 2009 a Olot.

VI edición del Máster de Ciencias Médicas Aplicadas a la Actividad Física.
Preinscripció: 1 de juny 31 de agost de 2009
Matrícula: De l'1 al 15 de setembre de 2009

II Jornada de Salut Laboral de Badalona Serveis Assistencials (BSA): L'alimentació saludable en l'entorn de treball és possible. El 20 de novembre a Badalona.
 
Miscel·lània

Protocol Ictus Transitori. L’atenció al malalt amb Atac Isquèmic Transitori (AIT) a Catalunya, 2009


Guia de pràctica clínica de l'ictus. Guia per a pacients i per a cuidadors redactada per un equip de pacients i professionals per facilitar el coneixement i la comprensió de la malaltia als qui la pateixen i a les persones que en tenen cura.

Butlletí d'informació terapèutica del CedimCat. Tractament farmacològic de l'insomni.
Subscriu-te

Opinión Quiral. Potenciar la asistencia primaria.

Professionals de l'EAP de Martorell han publicat al BMC Geriatrics l’article Hypertension in the very old; prevalence, awareness, treatment and control: a cross-sectional population-based study in a Spanish municipality. Els seus autors són Alba Aguado, Flora López, Sònia Miravet, Pilar Oriol, M. Isabel Fuentes, Belén Henares, Teresa Badia, Lluís Esteve i Javier Peligro.
Es tracta d'un estudi sobre la hipertensió en pacients de més de 80 anys fet a Martorell, les conclusions del qual són: elevada prevalença de la HTA en aquesta edat, superior al 70 %; la major part dels hipertensos eren conscients de la seva condició i rebien tractament; i aproximadament una tercera part tenien xifres inferiors a 140/90. Els pacients que prenien diürètics o tenien antecedents de cardiopatia tenien, més freqüentment, xifres de tensió per sota d'aquest nivell.

Premsa

Ràdio

- El 17 de juny, M. José Sánchez, que va presidir el comitè organitzador del Congrés d’AP i Salut Mental, va comentar l’experiència a l’Hem de Parlar (Catalunya Ràdio).

- Arran del Congrés d’AP i Salut Mental de CAMFiC, El Matí a 4 Bandes, de Ràdio 4, va dedicar la tertúlia del 16 de juny a parlar de l’abordatge de la salut mental des dels CAP.
- Xabier Ansa, del GERMIAP, va explicar a Les filles de Lilith (Ràdio Cornellà) el 16 de juny com prevenir les intoxicacions alimentàries a l’estiu. D’altra banda, la coordinadora del Grup Exercici Físic de CAMFiC va parlar de menopausa al mateix programa el 30 de juny. Consulta el blog del programa.


 Tele
- La segona temporada del programa Salut! es reemetrà al canal 33 aquest estiu, del 4 de juliol al 19 de setembre, els dissabtes a les 21.40 h.

- Malalts de tristesa (arran el Congrés d’AP i Salut Mental de CAMFiC). Telenotícies Migdia, 9 de juny.

Premsa escrita

- Médicos de familia gerundenses analizan cómo hacer más segura la prescripción de medicamentos. El Médico Interactivo, 24 de juny.

- Los médicos de AP discrepan sobre cómo dispensar la ‘pdd’ sin receta. Correo Farmacéutico, 15 de juny.

- Forés seguirá sin adversarios en la presidencia de Camfic. Gaceta Médica, 7 de juny.

- Más de la mitad de las farmacias siguen vendiendo antibióticos sin receta. El Imparcial, 5 de juny (portada Sociedad).

 NOTES DE PREMSA
- La millora en l’atenció als diabètics als centres de primària ha tingut conseqüències positives en la qualitat de vida d’aquest col.lectiu. 18 de juny.

- Metges de família gironins analitzen com fer més segura la prescripció de medicaments 17 de juny.


Entrevista

 Entrevista amb Jaime Gofin, expert en Salut Pública i Salut Comunitària de la Universitat George Washington.
El currículum de Jaime Gofin le convierte en uno de los principales expertos internacionales en salud pública y comunitaria....
 
Servei al soci

  Està realment preparat per afrontar els riscos de la seva especialitat mèdica?
Martín y Cachón ofereix servei d’assessorament en assegurançes en condicions molt favorables per als socis de la CAMFiC.
La teva assegurança de responsabilitat civil, per 68,63 €/trimestre!

Gaudeix dels avantatges que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya a tots els professionals vinculats a la CAMFiC/FAP.

Be Doctor un nou software d’informatització d’històries clíniques per a la teva consulta privada. Desenvolupat per Bepointer amb el assessorament de CAMFiC. Sol·licita'l

DEMO amb funcionalitat completa, gratuïta durant 60 dies.
Per a més informació



  DREIVIP, primer club de vendes privades on-line a Espanya ofereix en exclusiva per als socis de la CAMFiC promocions de les millors marques del mercat amb descomptes d’entre el 20% i el 70% en relació als preus de la botiga.


 Descompte especial d'un 5% per a tots els sosis de la CAMFiC!!


 

 
 
Coordinació: Departament de Comunicació
Continguts: Junta Directiva, Vocalies, Grups de treball, Residents, Recerca, Formació i altres col·laboradors informans@camfic.org

Si vols donar-te de baixa del Capçalera fes clic aquí

Les dades personals cedides seran objecte de tractament automatitzat per part de la CAMFiC per a ús intern, que a aquest efecte procedirà a la seva incorporació a un fitxer automatitzat que compleix la Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre, de Protecció de dades de Caràcter Personal.
El titular de les dades podrà en tot moment tenir els drets de rectificació, cancel·lació i posició en els termes recollits en la legislació de protecció de dades. Quedem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.


© 2009 Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària | Portaferrissa, 8 pral. 08002 Barcelona | camfic@camfic.org | Tel. 93 301 17 77 - Fax 93 318 10 01
ISSN 2013-2263