Dels 5 nous articles publicats, 2 són de la secció d’articles especials. De la mateixa manera que és especial i variada l’atenció primària i el que poden explicar els metges de família.

A la primera línia de les conclusions de l’article “Les dificultats de la investigació en atenció primària: a propòsit d’un estudi” els autors diuen que han fracassat en els objectius. Aquesta frase impediria la seva publicació en la majoria de les revistes. Realment el nombre de pacients reclutats s’ha quedat lluny dels previstos i, per tant, coincidiríem tots que o bé els mètodes no estaven correctament dissenyats o alguna cosa ha fallat en la seva execució. Però, quant es pot aprendre dels errors! Aquest és un altre aspecte oblidat del biaix de publicació. No es publiquen els que tenen resultats significatius ni els que no han tingut èxit. Aquí està l’original aportació d’aquest article especial: les reflexions dels autors sobre aquest fracàs.

El segon article especial descriu l’experiència de millora de la qualitat realitzat en un únic consultori local. Amb rigor i coneixement descriu com es poden portar a terme experiències que estan a les mans del professionals assistencials, que tenen un impacte real en els pacients.

La llista es completa amb 3 nous casos clínics que fan pujar fins a 13 els actualment disponibles.

A partir d’ara, tal i com ja ocorre en els articles publicats en aquest trimestre, també constaran el nom dels correctors de l’article. Es una aposta més per la transparència que volem que tingui tot el procés editorial del Butlletí. És un reconeixement per als membres del Comitè Editorial i dels grups de la CAMFiC que fan aquesta feina voluntària. Els autors saben qui ha revisat els seus manuscrits i qui enviava aquells comentaris tan encertats o aquelles crítiques tan inapropiades. Els revisors no es poden amagar en l’anonimat.

Bones vacances i bona lectura!


Tornar enrera