S’han publicat un original i dos casos clínics des de l’anterior enviament de novetats.

Tractar a pacients amb càncer avançat és complex des del punt de vista mèdic i humà. Està també en el cor de les competències de l’atenció primària i del metge de família. Enric Aragonès et al. comproven l’alta prevalença de depressió major en aquests pacients i la influència en les seves limitacions funcionals i diverses dimensions de la seva qualitat de vida. Estar deprimit pot ser normal en aquests tipus de pacients, però també ha d’esser normal el seu tractament global.

Mereix destacar-se d’aquest estudi el llistat exhaustiu i encertat de les seves limitacions. Allò que surt a tots els manuals que els autors són els que millor coneixen les limitacions del propi estudi es veu perfectament reflectit al llegir-les. I quanta confiança guanya un original si les limitacions són expressades amb sinceritat i claredat!

Dos nous casos clínics “Pacient jove amb parestèsies hemifacials” i “Variant clínica de la síndrome de Löfgren, a propòsit d’un cas” que contribueixen al fet que sigui la secció més nombrosa del Butlletí, de la mateixa manera que ja ho era a l’antic Butlletí en paper. Sempre he dit que els casos no desmereixen a cap revista i que si compleixen les condicions (per la seva raresa, per la seva forma de presentació o per alguna característica dels mètodes diagnòstics i terapèutics suposin una aportació important al coneixement de la malaltia) són un enorme vehicle científic i docent. Insistir en el fet que siguin el més gràfics possible.

Més novetats: ja es poden descarregar en PDF els articles dels anteriors butlletins en paper (des de l’any 2003 fins al 2007) a la mateixa pàgina web del nou Butlletí.

Hem incorporat als grups de la CAMFiC en la revisió dels manuscrits. Així tots els manuscrits que ens arribin, seran revisats per un membre del Comitè Editorial i un membre del grup relacionat amb la temàtica. Gràcies per la resposta dels grups i esperem que la seva tasca contribueixi a millorar la qualitat dels articles publicats.

Finalment, voldria comentar un cas. No un cas clínic. Ens varen enviar un manuscrit per considerar la seva publicació i amb la celeritat que volem donar al circuit de revisió va ser enviat, revisat, i corregit pel Comitè Editorial en poc temps. La sorpresa va venir quan al retornar aquesta informació als autors ens van contestar que l’article havia estat admès en un altra revista. No enviar el mateix manuscrit a dues revistes alhora consta a tots els manuals de publicació d’articles científics. Els que dediquen el seu temps al Butlletí són companys i mereixen un respecte.

Bona lectura!


Tornar enrera